Rozdíl mezi whisky a bourbonem
Největším rozdílem při výrobě bourbonu je použití kukuřičného sladu. Výroba whisky a bourbonu je jinak velice podobná a rozdíly jsou jen malé. Bourbon musí zrát v nových dubových sudech, které jsou uvnitř ožehnuté, oproti tomu whisky může zrát i v použitých sudech po sherry, portském víně či bourbonu. Bourbon je vyráběn na území Spojených států amerických, podle amerických zákonů musí být nejen vyroben na území USA, ale rovněž musí být na výrobu použit slad z více jak 50 % kukuřičný, destilovat se musí alespoň na 80 % alkoholu, sudovat o minimální síle 62,5% alkoholu a stáčet do lahví na min 40%. Zákonem je rovněž stanoveno, že bourbon, který je označen jako „straight“ zrající méně než 4 roky, musí mít na vinětě vyznačenou dobu zrání. Blended bourbon může označovat barviva, dochucovadla i jiný destilát, který však z poloviny musí obsahovat straight bourbon. Co se týče délky zrání, tak u bourbonu je jedno, jak dlouho zraje. Nejčastěji zraje kolem čtyř let. Oproti tomu whisky musí zrát minimálně tři roky. Bourbon bývá zpravidla oproti whisky tmavší.